+381 (11) 346 77 44 ordinacija@drdjordjevicginekologija.rs Radnim danima od 09:00 do 20:00 // Subotom od 09:00 do 15:00

Mezoterapija

  • lica, vrata i šaka

Mezoterapija je neinvazivna antiejdžing metoda kojom se aktivne supstance (vitamin, minerali, aminokiseline) aplikuju u srednji sloj kože (mezoderm).

Koriste se  kokteli vrhunskih proizvođača, koji su bezbedni, efikasni i  sadrze vitamine, minerale, hijaluronsku kiselinu, antioksidante, odnosno sve komponente koje služe za poboljšanje ishrane kože i dotok krvi u kožu. Mezoterapijski kokteli sadrže visok procenat hijaluronske kiseline koja predstavlja prirodni sastojak kože koja se gubi starenjem. Hijaluronska kiselina veže molekule vode te se koža hidrira, postaje jedrija i sveža, što je osnova pravilne nege kože. Ostale supstance  doprinose zatezanju, stimulišu stvaranje novog kolagena u koži, povećanju tonusa mišića a neke imaju i botoks efekat, odnosno koriguju mimične bore, ali se radi o prirodnim materijama.

Sami ubodi vrlo malim iglicama koji su ako ih radi strucna osoba bezbolni, stvaraju mikro traume na kozi koje sa svoje strane stimulišu epitelizaciju i obnavljanje kože. Ti mikro ubodi u stvari imaju dvojaku funkciju odnosno sa jedne strane  stimulišu obnavljanja same kože a istovremeno služe i za  ubacivanje određenih supstanci u srednji sloj kože.

Cilj mezoterapije je stimulacija ćelijske aktivnosti i poboljšanje mikrocirkulacije a samim tim i ishrane kože.

Mezoterapijom se može postići popunjavanje sitnih bora i prevencija budućih bora.

Izvođenje tretmana

Svaki tretman mezoterapije u ordinaciji Dr Đorđević započinjemo čišćenjem lica , nakon čega sledi piling lica u cilju pripreme kože da što bolje prihvati mezoterapijske koktele. Potom pristupamo mezoterapiji koja se sastoji od višestrukih uboda vrlo malim iglica u regiju koju smo prethodno odredili. Na samom kraju tretmana nanosimo umirujuću masku na lice .Ceo tretman traje oko 30-40 min i služi da vas istovremeno i opusti.

Savet je da bi trebalo uraditi 3 tretmana u razmacima od 2 nedelje. Nakon čega je dovoljno raditi i po jedan tretman u mesec ili dva dana kao vid održavanja.

Nakon tretmana lice izgleda odmorno, sveže i mlađe a koža zategnutija i svetlija. Preporučuje se svim osobama koje žele da održavaju svoju kožu jedrom i svežom kao i kod onih kod kojih je došlo do gubitka elastičnosti kože kao idealana tretman za njenu revitalizaciju i regeneraciju.

Konstantna nega mezoterapijskim koktelima održava tonus i svežinu kože i ako se redovno primenjuje značajno usporava starenje kože.